“L’intent de compra d’un edil de l’equip de Govern perquè, a canvi d’un sou, passara al grup mixt i prospere una moció de censura és la mostra del concepte més mesquí de la política. I no només això. El que s’ha sabut a Borriana constata que hi ha grups polítics que estarien disposats fins i tot a vorejar la llei per tractar de desestabilitzar els governs de canvi”. Així ho ha manifestat la portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Mònica Àlvaro, després de sortir a la llum les converses en les quals una regidora de Borriana oferia treball a un edil del Govern a canvi de deixar l’equip de Govern en minoria.

Per a la portaveu adjunta de Compromís en les Corts, “és preocupant la mercantilizació que des de la dreta es pot fer de la política. Diners a canvi de vots. Però el més preocupant és que, a més de plantejar la sortida de l’edil al grup mixt, es planteja també una moció de censura, circumstància que només seria possible amb la participació d’altres grups polítics de l’oposició, com el PP”.

Segons la diputada de Vila-real, “el PP ha tractat de passar de puntetes davant aquest escàndol. No obstant això, la moció de censura només hagués estat viable amb la seva participació, per la qual cosa des de Compromis creiem que la direcció del PP a la província ha d’esclarir fins a quin punt el PP era partícep i coneixedor d’aquest escàndol”.

Segons afegeix la responsable de Compromís, “el PP ha d’esclarir si estava darrere d’açò, ja que com a partit majoritari de l’oposició a Borriana hagués estat el màxim beneficiat d’aquest intent de compra d’un edil. I no només això, ha d’aclarir si coneixia les negociacions i explicar a la ciutadania per què no ho va denunciar”.

En aquest sentit s’ha manifestat també el portaveu de Compromís a Borriana, Vicent Granel, qui ha lamentat que “en els últims mesos en la Plana Baixa hi ha hagut intents per trencar governs de progrés. En les Alqueries ha prosperat una aliança del PSOE amb Ciutadans, mentre que a Borriana s’hauria intentat canviar el govern a canvi d’un tracte fosc”.

Així mateix, ha subratllat que “de forma reiterada i sistemàtica des de diversos àmbits, no només polítics, s’intenta aprofitar qualsevol serrell i qualsevol excusa per generar una imatge falsa d’inestabilitat en l’equip de Govern”.

Granel ha afegit que “malgrat tots aquells que només busquen fer mal, Compromís es mantindrà ferm en les polítiques que busquen millorar la qualitat de vida de la ciutadania i construir una Borriana més justa”.