Des de Compromís apostem per una policia de proximitat, ben preparada, arrelada a la terra i a la nostra gent. 

Paco Garcia Latorre,  portaveu de Compromís en la Comissió de Governació de Les Corts Valencianes i policia local de professió, ha reaccionat a la negativa del PP a tindre un cos de policia propi, tal i com marca l’Estatut d’Autonomia. “Este rebuig és la mostra més evident de desafecció i radicalisme antivalencià que pot mostrar una formació política cap al seu poble, ja que vol privar-lo de tindre un cos de seguretat pública propi, de proximitat, coneixedor de la seua terra i sobretot de la seua gent” ha manifestat Garcia Latorre.

Compromís aposta perquè, en una primera fase, este nou cos es nodrira de les policies locals valencianes, cossos ben preparats i formats que “han donat mostra en les últimes dècades de ser el primer bastió de seguretat al qual acudim els ciutadans i ciutadanes quan tenim algun problema o emergència” ha afegit el diputat de Compromís.

En este mateix sentit, Paco Garcia Latorre declara que “entenem que el PP ha deixat de banda la Policia Local i la seguretat pública valenciana en els darrers 20 anys. Portem dos dècades amb una mateixa Llei de Coordinació. Però, el poble valencià vol avançar en l’autogovern i en millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans, extrems que també passen per definir un nou model de seguretat pública valenciana”. Segons Garcia Latorre, este model “s’ha de vertebrar a partir d’un Cos propi de Policia Autònoma, que siga més proper, més arrelat a la terra i les problemàtiques que vivim i patim diàriament els valencians. Fet que no exclou la presència d’altres cossos de seguretat de l’Estat”. 

Garcia Latorre afirma que “la majoria d’Agrupacions Sindicals de la Policia Local, així com Comandaments i Caps de Plantilles veuen amb gran optimisme el treball de redacció de la nova proposta de Llei de Coordinació, i molt més, la proposta d’anar sumant esforços en crear este nou cos de policia autonòmica. que ha de comptar per a la seua creació amb la policia de base ciutadana, les Policies Locals”.​