Marian Campello, diputada de Compromís a les Corts Valencianes, ha registrat una pregunta escrita en què sol·licita que es verifique si les persones que demanen cita prèvia a través d’internet per a l’atenció primària als centres gestionats per Vinalopó Salud han d’esperar dues setmanes per a ser ateses, a diferència de les de gestió pública en què l’espera és com a molt de 24 hores. A més, la diputada il·licitana demana a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que en cas afirmatiu demane explicacions a la empresa Ribera Salut encarregada de la gestió d’esta àrea i actue perquè aquesta situació no es torne a produir més.

En aquest sentit, Marian Campello lamenta que “el model de privatitzacions que ens imposà el PP continue perjudicant els pacients. No ho podem permetre”.

Campello assegura que si la Conselleria verifica aquesta situació “es demostra una vegada més que la gestió privada en sanitat retalla en prestacions que es tradueix en un pitjor servici que perjudica la ciutadania”. En aquest cas, els i les ciutadanes usuàries dels centres de salut gestionats per Vinalopó Salut “pateixen esperes de fins a 15 dies per a ser atesos pel seu metge de capçalera fet que posa en risc la salut i el benestar de la ciutadania d’una part d’Elx”.

Malgrat tot, i a instància de les Corts Valencianes, els il·licitans i il·licitanes gaudeixen des de març del nou servei d’atenció d’urgència d’Altabix que descongestiona el centre del Toscar.