La portaveu adjunta de Compromís a les Corts Valencianes, Mònica Àlvaro, ha presentat una proposta per “seguir ampliant un sistema de beques universals que tants anys el PP, i en especial l’ex consellera Maria José Català, negaren als xiquets i xiquetes del País Valencià. Es tracta d’una proposta que aborda la gratuïtat de les beques de menjador en tot l’alumnat del cicle d’Infantil que siguen desplaçats, per no tindre un col·legi al seu municipi, amb independència del criteri de renda”.

 

Segons Àlvaro, “cal recordar que en esta legislatura ja vàrem presentar una iniciativa parlamentària per tal d’eliminar el copagament que estaven abonant tots els beneficiaris d’alguna beca de menjador, incloent aquelles que aleshores la Conselleria atorgava al 100%, i expandint la gratuïtat total d’esta beca als alumnes d’Infantil i Primària de centres públics i concertats que hagueren sigut concessionaris d’una beca íntegra per part de la Conselleria d’Educació”.

 

“No obstant això, i per culpa de la deixadesa i del poc interès que els successius governs del PP tingueren per garantir estes ajudes, encara ens trobem hui en dia amb un alumnat dels cicles d’Infantil que, necessàriament, han de desplaçar-se del municipi o pedania de residència per anar al col·legi. I a este alumnat, que òbviament té moltes dificultats si vol retornar a les seues cases a l’hora de dinar, també se li havia d’incloure com a destinatari de beca de menjador, independentment del seu nivell de renda”, ha explicat Àlvaro.

 

“La realitat geogràfica del País Valencià fa que no tots els municipis menuts, especialment en les comarques menys poblades, puguen gaudir d’una escola al seu terme municipal, i per això hi ha xiquets i xiquetes que han de desplaçar-se a altres municipis més grans per a exercir el seu dret a l’educació”.

 

“Mirant per eixos xiquets i xiquetes calia presentar una mesura com aquesta que d’aprovar-se marcarà un abans i un després per a les famílies afectades. Per aquesta raó ens agradaria poder comptar amb el vot favorable de tots els grups polítics presents en les Corts Valencianes, i tant de bo la iniciativa tinga l’aprovació unànime atès que estem segurs que la Conselleria que dirigeix Vicent Marzà serà procliu a garantir allò que per a nosaltres ha de ser un dret, la igualtat d’accés a les aules” conclou Mònica Àlvaro.