Garcia Latorre sol·licita una entrevista amb Delegació de Govern per a tractar la correcció d’esta instrucció sobre la retirada d’armes als agents en segona activitat

 

El diputat i portaveu de Compromís en la Comissió de Governació a les Corts, Paco Garcia Latorre, ha manifestat que “la decisió unilateral de retirar les armes als policies locals en segona activitat, sense consultar a l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, ha sigut totalment desafortunada i desproporcionada, ja que la segona activitat no és una reserva o situació de jubilació anticipada, com ocorre en cossos militaritzats. Es tracta d’altres serveis policials, concordes a l’edat i condicions físiques dels agents”.

 

Garcia ha apuntat que “els agents de les policies locals tenen dos opcions per a exercir el dret a una segona activitat: prestar els seus serveis en el propi Cos, opció per la qual opta la gran majoria; i ocupar un lloc de treball de l’administració local en un altre departament que estiga catalogat a aquest efecte, deixant de prestar les funcions pròpies policials”.

 

“Actualment, i per imposició de Ministeri que dirigeix Montoro, ens trobem amb unes plantilles bastant envellides, ja que s’han limitat les ofertes d’ocupació per la limitació de la taxa de reposició. Un fet que, a més, ha provocat que en molts municipis tinguem dins dels cossos de policia bastants agents en segona activitat, que segueixen prestant els serveis propis de la policia, com ara l’administratiu, de seguretat en edificis, de control d’activitats, en mercats, seguretat vial, tràfic, entre d’altres. I, molts d’ells, fins a l’edat reglamentària de jubilació”.

 

“Des de Compromís entenem que ha sigut un error emetre aquesta ordre de retirada d’armes als agents que estan en situació administrativa de segona activitat, ja que no són assimilables a la reserva activa que tenen els agents de la Guàrdia Civil o altres cossos de caràcter militar. Sent que segueixen en actiu i prestant serveis, segons la seua edat i situació física. Però sense deixar de ser agents i exercir com a tals en cap dels casos”.

 

“Fins i tot en la nova Llei de Coordinació, que s’està elaborant i en tràmit, no es contempla cap modificació sobre la segona activitat, més enllà de la jubilació anticipada que s’està tramitant a nivell estatal. Per açò, hem sol·licitat una entrevista amb el Delegat del Govern, per a poder esclarir aquesta confusió i que es corregisca aquesta instrucció que s’ha emès a diferents municipis de la Comunitat”, ha conclòs el diputat Paco Garcia Latorre.