La diputada i portaveu de Compromís a la Comissió de Medi Ambient, Aigua i Ordenació del Territori en les Corts, Graciela Ferrer, ha assenyalat que “amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), que ordena el tancament de la fase III de la depuradora de Pinedo, assistim a un nou exemple de les conseqüències de la mala gestió i de la incompetència del Partit Popular”.

 

“En el PP estaven tan ocupats i preocupats en el saqueig dels diners públics que continuaven fent inversions en infraestructures sense demanar la llicència municipal d’activitat. Aquestes instal·lacions costaren 40 milions d’euros i ara el TSJCV ordena que es tanquen: una explicació més del forat en les arques públiques que els anteriors governants han deixat després de dos dècades, i que fan veritat allò què amb el PP el que no s’acaba mai és la ruïna”.

 

Segons Ferrer, “indubtablement la planta de Pinedo és molt important per a València, la seua àrea metropolitana, l’entorn de l’Albufera i les nostres platges, perquè garanteix un tractament d’aigües adequat abans de tornar l’aigua al medi ambient o ser reutilitzada pels llauradors. La negligència de més de 20 anys de governs del PP continua posant en perill que es puga desenvolupar la reutilització d’aigües residuals i complica la gestió de l’aigua en un període de sequera”.

 

“Precisament per això encara és més inaudit que al PP mai li haja preocupat tindre o no llicència per a poder desenvolupar la depuradora de Pinedo i que ni tan sols haja contestat les queixes veïnals”.

 

“Han passat molts anys on l’Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (EMSHI), l’Ajuntament de València i la Generalitat governades pel PP han obviat la legalitat, no per no conèixer-la sinó per menystenir-la, incrementant el problema al continuar fent inversions on no existia una llicència”, ha conclòs la diputada Graciela Ferrer.