La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Àlvaro, ha lamentat les declaracions sobre el mercat laboral que va fer ahir a Castelló el president de la CEOE, Joan Rosell, en les quals va assenyalar a la “dona” com un “problema” perquè hi haja treball per a tots. La síndica adjunta de Compromís espera que les declaracions de Rosell siguen una opinó aïllada dins de la CEOE, a la qual considera necessària per a desenvolupar polítiques laborals que redunden en el benestar de la societat en general


La representant de Compromís ha afegit que “Rosell amb aquestes paraules no fa cap favor a les dones i, a més, sembla donar l’esquena a participar en la cerca d’una solució entre els agents socials per afrontar problemes com la bretxa salarial que, en ple segle XXI, encara segueixen patint les dones treballadores”.


Mònica Álvaro ha afegit que “fer aquest tipus de manifestacions, quan la bretxa salarial i la desigualtat laboral segueix sent una realitat a Castelló, resulta ofensiu”. En aquest sentit, ha recordat que a les comarques castellonenques “les dones arriben a percebre fins a un 28% menys de mitjana a l’any per un treball d’igual valor que els homes, o el que és el mateix, fins a 5.300 euros a l’any, aproximadament, i en eixa línia és en la que calen aprofundir les millores”.


La diputada de Compromís ha subratllat que “encara que les xifres d’atur del mes d’octubre situen a les comarques castellonenques per sota del 20% i malgrat que el descens registrat en la desocupació, del 3,09% respecte al mes anterior, siga la tercera millor xifra de tot l’Estat, no podem deixar de treballar per un mercat laboral més estable, amb més garanties pels treballadors i treballadores i amb menys desigualtat entre homes i dones”. Álvaro ha afegit que “Castelló té ara 6.598 menys prats que fa un any, però “cal seguir treballant com fins ara perquè la generació d’ocupació sigui de qualitat i amb igualtat, i les declaracions de Rosell, per desgràcia, no semblen anar en aquesta línia”.