El diputat de Compromís en les Corts, Paco Garcia Latorre, ha manifestat que “la compareixença en el parlament valencià de la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Graciela Bravo, va clarificar qualsevol dubte en matèria de nomenaments de personal eventual que ha fet el nou Consell i ha soterrat definitivament tota la demagògia que el PP ha fet en els últims mesos al respecte”.

 

Segons es va confirmar ahir en la Comissió de Justícia a les Corts per la titular de la Conselleria, “el nombre de personal eventual s’ha reduït un 20%, passant de 92 persones que tenia el Consell d’Alberto Fabra, que eren susceptibles d’augmentar perquè no es marcava cap limitació, a les 74 persones màxim que ha delimitat el nou Consell sorgit de l’Acord del Botànic. Uns llocs que estan adscrits als gabinets de la Presidència de la Generalitat, les vice Presidències del Consell i les Conselleries”.

 

Garcia ha apuntat que “per primera volta, des de l’any 1995, quan es va regular este personal, s’ha fet un nou Decret que no sols marca la tipologia, la denominació del lloc, la dependència orgànica i les retribucions, sinó que a més a més limita el màxim de llocs a ocupar a 74. Una xifra a la que ni de lluny s’ha arribat, ja que sols s’han ocupat 61 llocs: 16 en Presidència, nou en Vice Presidència, sis en Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, cinc en Educació, cinc en Medi ambient i quatre en cadascuna de la resta de Conselleries”.

 

Per a Garcia, “els principis de transparència, racionalització, estalvi i eficiència han estat presents des del primer minut de l’Acord del Botànic, sent traslladats a totes les esferes de l’acció de govern. També en la de reduir la nombrosa llista d’alts càrrecs i personal eventual del Consell, com bé prova esta relació de nous nomenaments, la qual ha suposat un estalvi per a les arques públiques de prop de 650.000 euros”.

 

“Així, a partir d’ara, qualsevol ciutadà pot comprovar el nombre de llocs que hi ha i la tabla retributiva de cadascun d’ells, des del Director de Gabinet de membres del Consell fins a l’últim assessor d’assumptes generals de Presidència. Una mostra més del compliment del programa y de les propostes de regeneració y transparència que impregnen la gestió quotidiana dels nous governants valencians”, ha conclòs Paco Garcia Latorre.