El síndic de Compromís en les Corts, Fran Ferri, davant les intencions del ministre d’Hisenda en funcions, Cristóbal Montoro, ha manifestat que “és molt alarmant que rebutge que la Generalitat negocie amb grans empreses un pla de pagaments i que, en canvi, intente imposar retallades als serveis que afecten la qualitat de vida dels valencians i valencianes. Montoro demostra que el PP vol revertir amb les seues amenaces el mandat democràtic de la societat valenciana”.


Segons Ferri, “el problema és que som invisibles als ulls dels que manen a Madrid, que ens estan portant a una situació d’autèntica emergència. Des del govern central en funcions ens donen menys diners dels que ens pertoquen, i això ens genera un problema d’ingressos que fa que no puguem complir amb l’objectiu del dèficit que marca de forma arbitrària i injusta el propi Ministeri d’Hisenda”.


“Com a resultat d’aquesta situació, no poder complir pels ingressos que no ens envien, Montoro ens exigeix retallades en la despesa, i sinó ens amenaça amb no pagar-nos el FLA. Una situació més que injusta, un xantatge inacceptable, en la qual ens volen imposar retallades a la qualitat de vida dels valencians i valencianes. Però ens plantem davant el ministre en funcions d’Hisenda perquè no anem a formar part d’eixe joc pervers”.


“Els valencianistes no hem vingut a este món a acceptar el xantatge d’un ministre com Montoro. No hem vingut a este món a sacrificar la qualitat de vida dels valencians i les valencianes. Hem vingut a este món a millorar la vida de la gent. I ho farem per damunt de ministres sectaris, per damunt de governs insolidaris, i per damunt de lleis injustes”, ha conclòs el síndic de Compromís en les Corts, Fran Ferri.