El diputat de Compromís diu que “la seua entrada en funcionament abans del 2019 perjudicaria molt els interessos de la concessionària de l’autopista AP-7”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que “aprovar l’estudi definitiu sobre el tram de l’autovia gratuïta A-7, que hauria d’unir la Jana amb el Perelló, sense haver fet res per a dur endavant la construcció del tram anterior, entre Vilanova i la Jana, són ganes de burlar-se de la ciudadania i dels soferts conductors que han de triar entre pagar els elevats peatges de l’autopista AP-7 o patir els embussos i els perills de la N-340”.

El diputat de Compromís ha assegurat que “el govern de Rajoy rep fortes pressions, que ell accepta encantat, per a que l’A7 no estiga llesta i en funcionament abans del 2019, quan finalitza el temps de la concessió de l’autovia AP-7. I és que els concessionaris d’aquesta infraestructura no estan disposats a empassar-se la disminució de vehicles, i, per tant, les pèrdues d’ingressos, que els suposaria la possibilitat de poder circular gratuïtament per una autovia entre València i Tarragona. Aquestes pressions ja es van fer evidents durant anys quan la Generalitat Valenciana havia de construir l’enllaç en Almenara d’aquesta autovia, i ara es tornen a donar, corregides i augmentades, sobre un govern de Madrid que no es destaca precisament per la seua resistència a aquesta mena de pressions, tan “properes” a ell”.

Pañella ha afirmat que “des de Compromís, exigim l’acceleració de tot el procés d’aprovació i construcció real d’aquests trams de l’autovia A-7, començant pel que ha d’unir Vilanova amb la Jana i continuant per aquest entre la Jana i el Perelló. Recordem que, segons el conveni signant per l’estat amb la Generalitat valenciana, aquestes obres haurien d’haver estat acabades i enllestides el 2010, i han passat quatre anys i continuem estant com estem. I, en aquest sentit, durem a les Corts una nova proposta perquè el màxim òrgan legislatiu valencià inste Madrid a iniciar ràpidament les obres en tot el recorregut que encara resta pendent, i preguntarem en el Congrés al govern espanyol quin sentit té aprovar l’estudi definitiu d’un tram de l’A7 quan no s’ha fet encara res per posar-ne en marxa l’anterior”.