El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que el Ministeri d’Educació, “en compliment del que diu la LOMQE, ha de pagar l’escolarització en valencià de tots aquells alumnes que així ho sol·liciten i que en l’actualitat, són més de 100.000 els xiquets i xiquetes que no poden rebre l’educació en la seua llengua perquè la conselleria en compte d’habilitar línies en valencià es dedica a tancar-les”.

Per això, Morera ha avançat que des de Compromís presentaran iniciatives parlamentàries “per exigir el compliment de la legalitat vigent i si els xiquets i xiquetes que volen estudiar en valencià no poden fer-ho en la pública, serà l’estat qui haja d’assumir el cost i pagar els estudis en valencià en la concertada, tal com ha reconegut la justícia a algunes famílies valencianes”.

Des de Compromís consideren que ara “la responsabilitat la té el ministeri i la despesa també. Si no volen fer front al pagament d’eixos estudis en valencià, el que hauran de fer des de Madrid és ordenar a València que habiliten línies en valencià en les escoles públiques, i de segur que els obeiran”.