Compromís ha exigit la dimissió de la Consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, per la informació donada a conèixer hui pel Síndic de Comptes sobre l’impagament de més de 51.000 ajudes de l’habitatge.

L’informe sobre l’any 2012 de la Sindicatura de Comptes recull una auditoria realitzada a instàncies de la “Plataforma d’Afectats pels impagaments d’ajudes a l’Habitatge” que constata que més de 51.000 ajudes es troben fora de la comptabilitat oficial. Per a Compromís aquesta operació és un intent desesperat del Consell per maquillar les xifres oficials de dèficit al marge de la llei de subvencions.

Per al diputat de Compromís, Fran Ferri, “és un escàndol que la Generalitat porte més de quatre anys sense pagar ajudes concedides i que aquestes no estiguen incorporades en la comptabilitat oficial. La gestió financera del PP es pot resumir en que s’ha dedicat a canviar les factures en els calaixos per les ‘ajudes en els calaixos’ afectat als sectors més vulnerables de la societat.”

Segons ha assegurat Ferri, la llei General de Subvencions les ajudes han d’estar comptabilitzades una vegada són concedides per a que puguen comptar amb una reserva de crèdit en el pressupost i els beneficiaris tinguen una major garantia per a cobrar-les o reclamar-les davant la justícia.

“El problema de fons és que la Conselleria ha mentit als afectats i ha permés que s’acumulen milers d’ajudes concedides quan sabien que no es podrien pagar. La ciutadania no es mereix un govern tan inepte, una consellera tan poc creïble i una gestió tan irresponsable”, ha conclòs Ferri.

El Grup Parlamentari Compromís ha registrat una pregunta escrita adreçada a la consellera Bonig per saber si pensa deixar el seu càrrec una vegada demostrat el resultat de la seua nefasta gestió.