La portaveu de Compromís a la Comissió de Política Social, Ocupació i Polítiques d’Igualtat a les Corts, Mònica Álvaro, ha manifestat que “el Partit Popular gasta l’alarmisme per tapar les seues vergonyes en la mala gestió que feren dels Centres Especials d’Ocupació (CEO) quan governaren. Ara, el Servof entén i comprèn la preocupació dels CEO que s’han quedat sense ajuda en 2016”.

 

“Per aquesta raó, i malgrat les dificultats tècniques i pressupostàries existents, ha cercat les solucions al problema generat en aquest exercici 2016, dotant pressupostàriament la línia i arbitrant un instrument jurídic que permetrà finançar amb càrrec al pressupost de 2017, subvencions corresponents a l’exercici 2016. I és que, donades la sensibilitat i especial suport d’aquest Consell a les persones, el Servof ha anat incrementant els fons destinats al manteniment dels CEO”, ha explicat la també portaveu adjunta del grup parlamentari.

 

Així, “el Servof ha arbitrat una solució excepcional amb la publicació d’un decret de concessió directa de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per a que es puga subvencionar els expedients de l’exercici 2016 que complint els requisits per a la seua concessió, van ser denegats per falta de crèdit pressupostari suficient. Sabem que ja s’han iniciat els tràmits per a la publicació d’aquest Decret pel qual, una vegada publicat i completada la documentació necessària, es procedirà a la concessió de les citades ajudes”.

 

Segons Álvaro, “també està convocada una nova sessió de la Taula Tècnica, participada per patronal i sindicats, amb l’objecte de continuar amb l’estudi i propostes iniciats al juliol del present any per a consensuar la redacció d’unes noves bases i la forma de regular la concessió d’aquest programa que permeta que el crèdit puga arribar a tots. I pel que fa als pagaments de les quantitats pendents, el Servof ja ha transferit la totalitat dels pagaments pendents excepte dos expedients pendents de fiscalització prèvia”.

“El Servei Valencià d’Ocupació i Formació ha incrementat durant aquesta legislatura en més de quatre milions d’euros la partida destinada als Centres Especials d’Ocupació. Així, si en 2014 se’ls van concedir ajudes per 18,3 milions d’euros, en 2016 es va augmentar fins als 22 milions d’euros, una quantitat que demostra l’especial sensibilitat d’aquest Consell per a fomentar l’ocupació entre les persones amb diversitat funcional”.

 

A més a més, “els Centres Especials d’Ocupació reben prop del 60% de tots fons destinats a foment de l’ocupació a col·lectius vulnerables que ascendeix a 38 milions d’euros. La resta de subvencions de foment d’ocupació van destinades a altres col·lectius de difícil inserció, com joves o aturats de llarga durada, i altres col·lectius en risc d’exclusió social. Aquestes ajudes han permès que els Centres Especials d’Ocupació contracten a 5.701 persones, 400 més que el passat any”, ha conclòs la diputada Mònica Álvaro.