La diputada de Compromís i presidenta de la Comissió d’Educació i Cultura a les Corts Valencianes, Marian Campello, ha assenyalat este matí que “baixar la ràtio a Infantil és mirar per la qualitat educativa, mentre que estar en contra d’aquesta baixada és mirar pel negoci i el benefici d’uns pocs, tal i com ha fet el PP mentre ha governat”.

 

Segons Campello, “el recurs que han presentat les Escoles Catòliques contra l’ordre de la Conselleria d’Educació per la qual es rebaixa de 25 a 23 el màxim d’alumnes per classe a Infantil, en centre públics i concertats, no mira en cap cas per l’alumnat. Estem parlant que amb la mesura d’Educació els xiquets i xiquetes de 3 anys tindran un ensenyament de qualitat, on es mantenen els recursos i no s’elimina cap aula”.

 

“Cal insistir en que l’objectiu de la Conselleria sempre ha estat revertir les retallades de l’antic govern per a assegurar la qualitat educativa de l’alumnat valencià. I un dels eixos per garantir la qualitat educativa és reduir el nombre d’alumnes per aula i augmentar el nombre de professorat: menys alumnes per aula i més professorat al sistema. Amb això l’alumnat rep una molt millor atenció i els docents poden realitzar la seua tasca pedagògica amb molta més eficàcia”.

 

La reducció de ràtios, o reducció del numero d’alumnes per aula, s’ha aplicat ja al curs 2016-2017. S’ha passat de fixar un màxim de 25 alumnes per aula en Infantil de 3 anys (abans n’eren 30), 30 alumnes en 1r de lESO (abans n’eren 35) i 35 alumnes en 1r de Batxillerat (abans n’eren 42). Són els cursos d’entrada a cada etapa educativa. Per tant això permet que al llarg dels cursos la ràtio haja baixat de forma automàtica en tot el sistema”, ha explicat Campello.

 

En el cas d’Infantil de 3 anys, ja el curs passat es va valorar població a població valenciana per a veure si es podia baixar encara més la ràtio. I en aquelles poblacions amb més davallada de natalitat ja es va baixar a 23 alumnes per aula en compte de a 25. Enguany s’ha tornat a aplicar aquesta mesura i en total són 30 poblacions.

 

La baixada de ràtio a 23 alumnes per aula en Infantil de 3 anys augmenta encara més la qualitat educativa, permet mantindre unitats educatives obertes a tots els centres sostinguts amb fons públics que les tenien, públics i concertats, d’eixes localitats i permet també mantindre a tot el professorat. No es retalla res, ni classes ni dotació docent. Suposa un augment econòmic: eficiència en la gestió”.

 

“Per això, des de Compromís ens preguntem quin sentit té judicialitzar l’educació dels nostres menuts i menudes. Potser al darrere hi ha un sentit merament polític, orquestrat per algú interessat en desgastar les institucions educatives valencianes sense més. I, el que és el més greu, sense mirar pels alumnes, oblidant qualsevol aspecte educatiu i pedagògic. Ens sembla estrany que ni Cs ni PP s’hagen pronunciat sobre si ambdues formacions estan en contra de la baixada de ratios per a millorar l’educació valenciana. Un mutisme que fa valdre allò de qui calla, atorga”, ha conclòs la diputada Marian Campello.