La portaveu de Compromís a la Comissió de Benestar social a les Corts Valencianes, Mònica Àlvaro, ha volgut agrair el treball de que des del Consell s’està fent amb les Polítiques Inclusives després de conèixer-se les dades que va fer publiques ahir la Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

Mònica Àlvaro ha declarat que “la gestió en matèria de polítiques inclusives d’Oltra està donant solució als problemes que el PP va crear; incloure a 40 persones al dia en el sistema de dependència o reforçar el personal dels ajuntaments són èxits per al poble valencià que el PP no assolia”. A més, Àlvaro ha volgut recordar que “el Partit Popular no pot donar ara lliçons de gestió després d’abandonar durant més de 20 anys els servicis socials”.

Sobre les declaracions del Partit Popular sobre el Centre de Menors de Buñol, Mònica Àlvaro assegura que “el PP hauria d’informar-se abans de difamar o simplement verificar que és un centre de titularitat pública i està cobert pressupostàriament en totes les seues necessitats. Per la qual cosa, Maria José Català menteix quan es refereix a la falta de pagament”. En aquest sentit, Àlvaro afig que “les incidències puntuals del centre de menors de Buñol estan sent resoltes de forma ràpida i de cap de les maneres es repetiran escenes del passat, quan el PP duplicava el nombre permés de menors als centres i no se’ls garantia una atenció mínima per part de l’anterior govern valencià”.

Àlvaro, finalment, ha volgut posar l’accent en la manca de finançament per part de l’Estat espanyol en matèria de benestar social que perjudiquen les polítiques que des del Consell es poden dur a terme. “Necessitem un tracte just per a poder atendre millor les necessitats de tot el poble valencià”, ha manifestat.