La portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Mònica Álvaro, qui també és membre del Consell Assessor de RTVE al nostre territori i en representació de Compromís, ha anunciat que plantejarà preguntes en l’òrgan “per esclarir quins criteris periodístics s’han seguit per prendre aquestes decisions, ja que no és de rebut que, mentre el president del Govern espanyol haja de declarar en seu judicial pel finançament il·legal del seu partit i totes les televisions estiguen emetent-ho, TVE, televisió pública que paguem amb els impostos de tots i totes, estiga parlant de receptes de beixamel”.

 

Segons Álvaro, “aquest matí s’ha donat el cas inèdit en democràcia que un president del Govern espanyol ha hagut de declarar en el macrojudici que investiga la trama Gürtel de corrupció en el PP. Rajoy hi compareixia com a anterior secretari general i president del partit en l’actualitat i en els anys en què la trama va tindre la seua màxima activitat. Es tracta d’un cas pel qual hauria de dimitir qualsevol President de Govern a Europa. Seria impensable que continuara com si res, però Rajoy ja porta molt de temps fent-nos patir aquesta vergonya”.

 

“Aquesta compareixença ha estat la notícia de la jornada, per descomptat, i una notícia d’una importància cabdal que ha merescut que totes les televisions generalistes interromperen la seua programació habitual per dedicar-hi especials amb connexions en directe amb el judici que es desenvolupa a l’Audiència Nacional. Totes les televisions, excepte TVE. Tanmateix, la televisió pública espanyola ha restringit les informacions sobre la declaració de Rajoy al Canal 24 Horas, que té una audiència molt menor comparat amb el primer canal de TVE, fet que ha alçat la indignació a les xarxes”.

 

“Hem de vetlar perquè TVE siga un instrument d’informació i no un instrument de propaganda. Afortunadament, aquest aspecte el tenim molt clar per a la posada en marxa d’Àpunt, la nova ràdio i televisió públiques valencianes: sabem a qui no ens hem d’assemblar”, ha conclòs la portaveu adjunta de Compromís.