El síndic de Compromís en les Corts, Fran Ferri, ha afirmat que el delegat de Govern, Juan Carlos Moragues, “ha mostrat este matí la seua cara més cínica en dir que els 1.186 milions d’euros que hui ha transferit el Govern central són equivalents a 36 hospitals i 296 col·legis, quan ell sap que mentre el PP va governar al nostre territori es feien forats de molts milions a les arques públiques”.

 

Segons Ferri, “es demostra que estos 1.186 milions d’euros, la liquidació del pressupost de 2015 que ara ens ha transferit Rajoy, constaten l’infrafinançament valencià. I és indecent que el PPCV es vanaglorie d’eixa discriminació, fent passar eixa partida per allò que no és, la qual cosa evidencia una vegada més la marginació i maltracte que patim els valencians i valencianes”.

“Moragues no té cap empatx a fer aquest menyspreu absolut als valencians i valencianes que, durant dos dècades, hem patit com els anteriors governants del PP no construïen, sinó que destruïen i furtaven els diners de la ciutadania, deixant forats com els 1.000 milions de CIEGSA, l’empresa encarregada de fer les escoles públiques, la gestió de la qual ara està investigant-se a les Corts”.

“Moragues, que representa els interessos del Govern de Rajoy al País Valencià, hauria de ser més prudent i més honest amb si mateix, reconeixent que fins que no es canvie el sistema de finançament autonòmic, i tinguem un tracte just d’acord amb el nostre pes poblacional, estarem castigats a la hipoteca que significa estar lligats al préstec del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA). Però ell s’estima més tapar-se el nas i triar l’infrafinançament i el menyspreu del Govern central del PP cap al poble valencià”, ha conclòs el síndic Fran Ferri.