“Cada vegada que el ministre de Foment trepitja la nostra terra, no solament ens emportem una promesa que després s’incompleix, sinó que a més s’empitjora el servei ferroviari”. Així ho ha manifestat la portaveu adjunta del grup Compromís en les Corts, Mònica Àlvaro, qui ha lamentat que “s’haja repetit la reducció de línies de trens de Rodalia entre Castelló i València com ocorre tots els estius”.

Segons Àlvaro, “és inacceptable que en unes comarques que han vingut patint durant anys reduccions de línies, retards sistemàtics en les freqüències, avaries reiterades i col·lapses de tot tipus ara en època estival, quan està en joc la imatge de la nostra capacitat turística es decidisca reduir fins en 31 les línies que connecten Castelló i València”.

Per a Àlvaro, “sembla un contrasentit que tinguem la N-340 col·lapsada a l’estiu i que, mentre s’eliminen les línies ferroviàries de connexió amb València, se sol·licita noliejar trens especials per als nombrosos esdeveniments musicals de les nostres comarques, com l’Arenal, el FIB o tants d’altres”.

La responsable de Compromís ha instat Foment a “reconsiderar en forma integral el servei de Rodalies en les comarques del nord, de la mateixa manera que ara ha reconsiderat la seua sistemàtica negativa a la doble plataforma d’ample europeu ferroviari, i es decidisca per augmentar unes connexions vitals per als nostres municipis i per a la nostra ciutadania”.