Ferri, Álvaro i Nadal, membres de la Comissió de RTVV a les Corts, han presentat l’esmena al Senat

 

 

El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, juntament amb la portaveu adjunta del grup parlamentari, Mònica Álvaro, i el també diputat del mateix grup, Josep Nadal, tots tres membres de la Comissió de RTVV al parlament valencià, han presentat al Senat una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) perquè el Govern central pague el múltiplex necessari per engegar les emissions de TV3 i IB3 al País Valencià.

 

Els tres diputats i membres de la Comissió de RTVV afirmen que demanar la visió al País Valencià de TV3 i IB3 és enriquir el dret a estar informats, i que el seu treball és ampliar el ventall informatiu al qual valencians i valencianes poden adreçar-se. “Òbviament, si el Partit Popular i Ciudadanos rebutgen la lògica d’esta esmena hauran d’explicar perquè Catalunya compta amb tres múltiplex mentre que la Generalitat Valenciana només en compta amb dos. Nosaltres seguirem buscant la via per solucionar l’autarquia cultural en la qual ens va instal·lar el Partit Popular. Els valencians i valencianes volem projectar-nos al món sense pors ni complexos, i compartir emissions amb els territoris més propers”, ha explicat el síndic Fran Ferri.

 

“A Compromís tenim molt clar que la reciprocitat amb TV3 i IB3 ha de ser una realitat d’esta legislatura. I ara que s’apropa el moment en que s’inicien les emissions d’à. volem també accelerar esta qüestió”, ha afegit el diputat Josep Nadal.

 

Per la seua part, la portaveu adjunta de la formació, Mònica Álvaro, ha assenyalat que “Madrid ens va llevar TV3. És just, doncs, que ens la torne, i això comporta que del pressupost estatal hauria de sortir el finançament necessari per a retornar allò que ens sostragueren al poble valencià sense que a este li coste cap euro. Ja hem pagat prou i no hem rebut res”.

 

“El govern central no pot mirar cap a un altre lloc. Des de Compromís treballem amb una visió global del sistema audiovisual valencià: mitjans públics, acords de reciprocitat, una TDT privada dinàmica i de qualitat, i una indústria audiovisual que genere llocs de treball. Ens marquem estos objectius per a la legislatura perquè els valencians i valencianes mereixem un espai audiovisual potent després de la nefasta gestió del PP en este àmbit”, ha conclòs Ferri.