Garcia: “El Ministeri ha de garantir la il·luminació suficient als accessos de les poblacions que hi ha al llarg del recorregut de la V-31”

 

 

La diputada de Compromís a les Corts Valencianes, Teresa Garcia, ha presentat una proposta per tal que el Consell inste al Ministeri de Foment a redactar un projecte de seguretat vial de la carretera V-31, la coneguda com Pista de Silla, en coordinació amb els municipis afectats i la Generalitat Valenciana, per realitzar les millores necessàries i assegurar el seu manteniment a fi de garantir la seguretat dels usuaris i usuàries.

 

Segons Garcia, “entre aquestes millores, el Ministeri ha de garantir la il·luminació suficient, en particular en els accessos a les poblacions afectades, aplicant criteris d’eficiència energètica. Una reclamació històrica dels municipis que hi ha al llarg del seu recorregut”.

 

La Pista de Silla, pertanyent a la xarxa estatal de carreteres i competència del Ministeri de Foment, assegura l’accés sud per carretera de la ciutat de València. Es tracta d’una carretera amb un alt volum de trànsit, ja que connecta la ciutat amb poblacions de l’Horta Sud com Sedaví, Alfafar, Massanassa, Catarroja, Albal, Beniparrell, Silla, Alcasser i Picassent, convertint-se en l’accés als polígons industrials i centres comercials de la zona i també la principal eixida cap a Albacete i Alacant.

 

“A més a més, la carretera V-31 circumval·la el Parc natural de l’Albufera i els municipis de Silla i Catarroja, amb punts d’interès turístic com el Port de Catarroja que manquen de suficient senyalització en la carretera. Per això, des de Compromís considerem que és necessari que es realitzen les actuacions necessàries perquè el Govern central amplie en aquesta carretera la senyalització turística del Parc Natural de l’Albufera així com altres llocs d’interés mediambiental i turístic”.

 

“En aquest sentit, també proposem que, en col·laboració amb l’Agència Valenciana de Turisme, s’estudien les possibles millores de la senyalització del Parc Natural de l’Albufera així com altres llocs d’interés mediambiental i turístic com el Port de Catarroja, en les carreteres i accessos de competència autonòmica”.

 

“Evidentment, no podem tancar els ulls davant la sinistralitat d’aquesta infraestructura, ja que fa anys que la V-31 figura com un dels principals trams negres del País Valencià. Segons un estudi de la Fundació RACC, un tram de la V-31 en la província de València és el de major cost social per accidents en tot l’Estat espanyol per l’elevat nombre d’accidents mortals i amb ferits greus que es produeixen. D’ahí la proposta del nostre grup parlamentari per tal que la Pista de Silla deixe de ser un punt negre”, ha conclòs la diputada Teresa Garcia.