Garcia: “L’Eurovelo desestacionalitza el turisme, reporta beneficis a l’economia local i crea llocs de treball”

 

El diputat de Compromís i president de la Comissió d’Indústria i Comerç, Turisme i Noves Tecnologies a les Corts, Víctor Garcia, ha presentat una proposta per tal que el Consell inste al Govern central a implicar-se de forma activa en el projecte europeu EuroVelo i complir amb els compromisos, que finalitzen el 2020, per dur a terme la ruta euromediterrània de cicloturisme EuroVelo 8.

 

Segons Víctor Garcia “l’EuroVelo és un projecte de la Federació de Ciclistes Europeus (ECF) que té com a objectiu el desenvolupament d’una xarxa de quinze rutes de llarga distància per a cicloturistes que permeta travessar Europa. Aquesta xarxa, amb un total de 66.000 km dels quals més de 45.000 ja estan en funcionament, es projecta a partir de rutes ja existents o bé amb dissenys de nova construcció afavorint, sempre que siga possible, la interconnexió de les diferents rutes”.

 

El projecte, presentat per la Federació de Ciclistes Europeus amb el suport de la Unió Europea al novembre de 1997 en la ciutat de Logronyo, “tenia la intenció de crear, en un termini de 15 anys, una Xarxa Europea de Rutes per a Bicicletes que passara per les principals ciutats i zones turístiques. No havent-se complit aquest objectiu, el nou termini per a acabar aquesta infraestructura és l’any 2020”.

 

“L’Estat espanyol compta amb tres rutes al llarg del seu territori i una d’aquestes, EuroVelo 8, coneguda també com a MedCycleTour, que va des de Cadis fins a l’illa de Xipre, discorre per la costa mediterrània creuant el País Valencià. Malgrat els anys que han passat, hui en dia la ruta EuroVelo 8 tan sols compta amb un parell de trams conclosos i transitables: un entre Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) i la frontera francesa; i un altre més extens a Itàlia, entre Torí i Venècia”.

 

“Ara, que estem en l’any que les Nacions Unides han declarat com a Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, dur a terme aquest projecte suposaria un gran impuls per al turisme sostenible al País Valencià i a la resta de la regió mediterrània. A més a més, al nostre territori tenim un gran potencial més enllà del model exclusiu de sol i platja que ha imperat en els últims anys com demostra la bona acollida que té l’oferta de natura, esport i turisme mediambiental i els bons resultats de programes com el foment de les rutes de la Xarxa de Centres BTT”.

 

“L’EuroVelo suposa una via d’intercanvi cultural per a la cohesió d’Europa i una potent ferramenta per a desestacionalitzar el turisme i mostrar el nostre patrimoni històric, arquitectònic i natural, sense oblidar que el projecte reportaria beneficis per a l’economia local i crearia llocs de treball en els àmbits municipal i autonòmic”, ha conclòs Víctor Garcia.