La síndica adjunta i portaveu de Compromís a la Comissió d’Investigació sobre adjudicació de places a les residències del grup Savia, Mònica Álvaro, ha afirmat que “tot i la por que des de les files de l’oposició havien fet córrer respecte al poc interès que tindrien les empreses en invertir en el sector residencial de la tercera edat valencià, la realitat és que 43 empreses estan disposades a formar part del Pla ‘Queda’t a Prop’, de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, acabant així amb el monopoli impulsat pel Sr. Cotino que actualment s’investiga a les Corts Valencianes”.

 

Segons Álvaro, “amb aquest Pla també es dóna compliment a allò que demanaven usuaris i empreses a l’hora de primar la qualitat del servei per davant del preu, aconseguint així un tracte més humà i tenint en consideració aspectes socials per davant de l’estalvi econòmic. Era obvi que si es regatejava i escatimava en el preu/plaça resident, la qualitat del servei minvaria, i això amb el ‘Queda’t a Prop’ es tracta d’abolir”.

 

“Les prop de 3.300 places que es trauen a concurs provenen de la necessitat de fer arribar els recursos residencials a la majoria de pobles del País Valencià, i no a un interès de les constructores en el boom immobiliari, tal i com es va plantejar en el Pla 9000 de l’ex-conseller Blasco, hui empresonat”.

 

“Les residències ara s’apropen a les persones per tal que, tant ells com els familiars, s’hagen de desplaçar el mínim possible del seu municipi. Així, per primera vegada comarques poc poblades com l’Alt i el Baix Maestrat, l’Alt Palància, el Racó d’Ademús o la Vall d’Aiora, opten també a tenir residències que abans, amb el model del PP, el monopoli de Savia impulsat per Cotino, no tenien. Abans els ciutadans dels pobles menuts no importaven perquè no eren negoci”.

 

“A tot açò, cal sumar la inclusió de clàusules socials i clàusules antimonopoli en un concurs obert que ha resultat ser un èxit de convocatòria i ha atret a moltes empreses a invertir en el País Valencià. Per fi hem superat el model Cotino de residències. El Govern del Botànic està demostrant que hi ha altra manera de gestionar amb un nou model transparent, que genera confiança i que mira pel benestar de les persones, en aquest cas dels nostres majors”, ha conclòs la síndica adjunta Mònica Álvaro.