Ortega: “El Govern d’Espanya està permetent l’estafa de les elèctriques, que fan negoci a partir d’un dret de les persones a viure en unes condicions dignes”

 

 

La diputada de Compromís a les Corts Valencianes, Mª Josep Ortega, ha presentat una proposta per tal que el Consell inste al Govern central a que, de demostrar-se que la pujada del preu de la llum va ser deguda a una manipulació per part de les empreses elèctriques, el Govern prenga mesures i avalúe la relació contractual amb aquestes empreses. I que, en conseqüència, prenga les mesures necessàries perquè el preu de l’electricitat s’ajuste al poder adquisitiu de la ciutadania.

 

Segons Ortega, “volem que s’esbrine si en aquestos moments la pujada del preu de la llum té al darrere una manipulació interessada de les companyies. El Govern de Rajoy ha de posar-se mans a l’obra i acabar amb aquest abús. Parlem d’empreses que són un oligopoli que fa negoci a partir d’un dret de les persones a viure en unes condicions dignes en qualsevol època de l’any”.

 

“Recordem que el passat 18 de gener es va aconseguir el màxim preu d’electricitat, amb 92 euros per megavat hora. En plena onada de fred polar, amb una baixada de les temperatures entre huit i deu graus en la península, el preu de l’electricitat es va disparar, aconseguint a més aquest màxim a partir de les 20 hores. És a dir, com més gran és la necessitat, majors dificultats hem trobat per poder pagar la factura de la llum i per poder garantir en les llars un nivell digne de consum elèctric”, ha explicat.

 

“I en menys d’una setmana es torna a produir una pujada del preu de la llum: hui, 24 de gener, el preu se situa en una mitjana de 87,9 euros per megavat hora, podent-se superar el preu màxim a partir de les 20 hores en 99,10 euros per megavat hora. Per si tot això no fóra prou, el Ministre d’Energia dóna l’excusa que la pujada del preu de la llum es deriva de les condicions climàtiques”.

 

“Una situació la conclusió de la qual és que el Govern d’Espanya, dirigit pel Partit Popular, està consentint que les elèctriques estiguen estafant-nos, quedant-se de braços creuats davant aquesta estafa. No és possible que estiguen anys i anys pujant el preu de la llum de forma totalment injustificada, ara basant-se en una onada de fred. I hem vist que en èpoques que no hem tingut estes onades de fred el preu de la llum tampoc ha baixat”.

 

“Però els problemes reals d’aquestes pujades en la factura no són tant les conseqüències del temporal generat per l’onada de fred, sinó la falta de voluntat política de tindre un model energètic més respectable, tant amb els ciutadans, com amb el medi ambient”.

 

“És la nostra responsabilitat com a representants dels valencians i valencianes dir no a esta estafa. Així com dir-li a Rajoy que pose de manifest si, una vegada més, defensa els interessos de les empreses elèctriques o si defensa els interessos del poble al qual representa”, ha conclòs Mª Josep Ortega.