Hui, 21 de novembre, és el Dia Mundial de la Televisió, institucionalitzat com a tal per l’Organització de les Nacions Unides (ONU) l’any 1996, per ser el dia que es va celebrar el primer fòrum mundial de la televisió. Resulta una data, si més no, significativa donat l’escenari mediàtic actual al nostre territori, on estem iniciant el camí per a tindre una televisió i ràdio públiques en valencià.

Un territori on també tenim un Centre Territorial de RTVE, i sobre el qual des de Compromís també hem intentat que servisca per a que els i les valencianes estiguen millor informades i, a ser possible, en la seua llengua, amb informació veraç i de proximitat. És per això que, al darrer Ple de l’estat del País Valencià, ja es va aprovar novament una resolució que instava a l’ens de Radio Televisió Espanyola SA a incrementar el nombre d’hores amb continguts propis del territori valencià.

I, en eixa mateixa línia, per tal de conèixer de primera mà la situació i el funcionament del Centre Territorial de RTVE en València, jo mateixa, com a portaveu adjunta de Compromís a les Corts i també com a membre del Consell Assessor de RTVE, vaig visitar les seues instal·lacions ubicades a Paterna, entrevistant-me amb personal directiu de la casa per traslladar-li les inquietuds del nostre grup parlamentari.

Era important, necessari, recordar-los la manca d’atenció a les persones amb discapacitat auditiva que, ara per ara, i tal com denunciàrem en una proposta parlamentària, no poden seguir els informatius territorials perquè no s’ofereix cap servei de subtítols. Des de l’ens audiovisual reconeixien la situació, però consideraven que les ordres per adequar el sistema han de vindre des de Madrid.

Així, amb respostes com aquesta, és cert que el camí a recórrer és llarg, que hem de seguir amb el tràmit parlamentari per instar el Govern central a solucionar aquesta qüestió de forma immediata. Mentre, ja estem fent via amb la iniciativa del nostre grup parlamentari per tal de tenir, com altres comunitats autònomes, Centre Territorial Propi. Però queda molt per fer. Seguirem vigilants…