El diputat i portaveu de Compromís en la Comissió d’Educació a les Corts Valencianes, Josep Nadal, ha manifestat que el diputat Popular, Juan Carlos Caballero, “quan parla de les beques universitàries s’oblida de quan el PP va convertir en un xiringuito per a amiguets la conselleria d’Educació. I ara quan amb el Govern del Botànic tot comença a tindre normalitat en el seu funcionament, el PP dóna suport als entrebancs de la Universitat Catòlica (UCV) contra les beques universitàries, paralitzant la possibilitat de més d’11.000 alumnes de poder-les obtindre”.

 

A més a més, “dins de la confusió que pareix que té Caballer respecte de les beques que tenen la suspensió cautelar, volem aclarir que són les beques universitàries de la Generalitat del curs 2014-2015. El recurs de petició de la suspensió cautelar d’aquestes ajudes per part de la UCV està referit a les beques del curs passat, el 2015-2016. S’ha paralitzat, per tant, la recepció de les ajudes del curs passat. Una suspensió que no afecta als sol·licitants d’aquesta beca per al curs 2016-2107, que encara no s’han convocat des de la Conselleria”.

 

“El Govern del Botànic vol fer el que ja estan fent en d’altres comunitats autònomes, amb l’excepció de Castella-Lleó i Aragó. És més, el context universitari de la Comunitat valenciana és comparable al de la comunitat autònoma de Madrid i en aquest cas, insistim, tampoc s’atorguen beques a possibles beneficiaris de les universitats privades”.

 

“El PP té a la seua mà la solució del problema amb les beques universitàries. Només cal que ells i la UCV es posen d’acord per a que esta entitat universitària retire el recurs del TSJCV. Mentre no ho facen, el temps corre sempre en contra de l’alumnat universitari. I de no fer-ho, seran els únics responsables de carregar-se el futur de milers d’alumnes valencians”.

 

“El PP oblida que l’educació és un servei bàsic per a tota la ciutadania, i s’encabota en convertir l’ensenyament universitari en un ghetto per a rics. Però estem segurs que la Conselleria d’Educació, amb el recurs que presentarà demà, aconseguirà desbloquejar una situació que han provocat la UCV i el seu braç polític, el PP. Des de Compromís mantenim el nostre suport a la Conselleria per acabar amb este destarifo i desmuntar l’atac de PP i UCV contra la igualtat d’oportunitats dels valencians i valencianes”, ha conclòs Josep Nadal.