La portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Mireia Mollà, ha qualificat de “xantatge” la proposta feta per la síndica del PP, Isabel Bonig, que ha posat com a condició per a canviar el model de finançament autonòmic que els diputats valencians de PSPV-PSOE i els de Compromís voten abstenció a la investidura de Mariano Rajoy. “”El canvi de model no és discutible. Bonig fa xantatge als valencians posant preu al finançament en demanar eixa abstenció””, ha afirmat.

Segons Mollà, “”el que ha fet hui Bonig ha sigut dir ‘si s’’absteniu els 11 diputats valencians, us canviem el model de finançament’. És a dir, vos comprem el vot. Hui Bonig ha posat damunt la taula un xec a tots els valencians i valencianes, que necessitem ja històricament el canvi de model de finançament, i ho ha fet a canvi de vots”.

“Tot això no és seriós, perquè el canvi de finançament no és discutible. Es forme el govern que es forme, per al conjunt de valencians no és discutible. Hui no hi ha un pacte que reunisca tanta força en allò econòmic, polític, social i institucional com el canvi de model de finançament. El que passa és que Bonig ja va a la desesperada””, ha explicat Mollà.

A més a més, Mollà ha afegit que el pacte C’s-PP “és una estafa als valencians i valencianes. Si repassem la literalitat que fa uns mesos C’s i PSOE proposaven sobre el canvi del model de finançament, deien que en sis mesos havia de produir-se el canvi de la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes (LOFCA). Què ha passat? Que al pacte de C’s i PP parla que en un mes es constitueix una comissió de treball que actuarà paral·lelament al Consell de Política Fiscal i Financera i ja està. No diu res més. Així que no hi ha cap garantia que estem sempre en l’’etern estudi. Tot està estudiat ja, i per això l’’acord em sembla una estafa, vendre’’l com si s’’anara a produir””.

“No caurem en eixa compra de vots. Tenim molt clar que un govern alternatiu, del que formem part Compromís i les confluències, és qui garantirà un canvi del model de finançament. Per a nosaltres, siga el govern que siga, continuarà sent indiscutible el canvi de model, i no haurà de caure en cap xantatge com el que fa ara el PP””, ha conclòs la diputada Mireia Mollà.