El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha afirmat que “és indecent que el PP valencià justifique la contínua discriminació del govern central cap als valencians i les valencianes amb l’argument que és un govern en funcions. Les dades  de la Cambra de Contractistes de la Comunitat Valenciana (CCCV) que hui es publiquen a la premsa demostren que, per al poble valencià, el govern del PP porta en funcions des que va entrar en la Moncloa. És indecent que el Ministeri de Foment invertisca al País Valencià només un 2% del total que inverteix a Espanya”.

 

Ferri ha qualificat de “demolidor” l’informe de la CCCV, que constata que “al nostre territori en els sis primers mesos de 2016 només s’han convocat concursos per valor de 37,4 milions d’euros, quan la inversió total de Foment era de 1.616,636 milions. I com a cas concret, en quant al tema de les rodalies, Adif només ha tret a concurs obres per valor d’1,3 milions d’euros, en el mateix període al País Valencià, la qual cosa representa l’1,03% de la inversió total feta a Espanya”.

 

Segons Ferri, “en tots estos anys, amb una majoria absoluta, s’han negat sistemàticament a fer les inversions que necessitem o a canviar un sistema de finançament injust amb el qual som l’únic territori pobre que aporta més del que ingressa. És un bloqueig directe del PP de Mariano Rajoy al finançament just que reivindiquem els valencians i valencianes”.

 

“Mentre, el Partit Popular valencià només s’esforça per a protegir els seus imputats per corrupció, com ara els regidors de l’Ajuntament de València. Per al PP els valencians i valencianes no som ciutadans, som el botí de les seues tropel·líes. Per això ens castiguen des del govern central amb tots els seus atacs a la nostra qualitat de vida. Els valencians mereixem un govern central que ens tracte de manera justa, mereixem viure millor”.

 

“I el PPCV hauria de canviar les seues formes i col·laborar en comptes d’entorpir totes les accions que des del Govern del Botànic estan portant-se a terme per tal que els valencians tinguem el finançament que ens correspon, ni més ni menys”, ha conclòs el diputat Fran Ferri.