Compromís preguntarà al ple de dimecres pels 40 milions que el govern del PP va deixar pendents de pagament

 

El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, després de conèixer que el Parlament Europeu demana a la Generalitat informació sobre els impagaments en Vivenda quan Isabel Bonig n’era consellera, ha assenyalat que “mentre Europa busca respostes sobre eixos impagmentes de l’era Bonig, els valencians i valencianes també volem saber què ha passat amb els diners de les ajudes a la vivenda que mai arribaren a les més de 60.000 famílies afectades. Més quan ella ara diu que va seguir les recomanacions de la Intervenció. És indecent que vulga fugir així de la seua responsabilitat i tire la culpa a Intervenció en el saqueig de les ajudes a la vivenda”.

 

Segons Ferri, “parlem d’un seguit d’actuacions fraudulentes realitzades per Bonig que han perjudicat milers de sol·licitants d’estes ajudes i que el govern del Botànic està reparant amb molt esforç. Són 240 milions d’euros en ajudes compromesos per l’anterior govern del PP i no pagats, a més dels 40 milions no reconeguts per la Resolució 501 que des de Compromís ja vam desvetllar en la passada legislatura”.

 

“Cal arribar al fons de l’assumpte i per això el proper dimecres preguntarem al Consell per la situació actual d’ eixos 40 milions que l’anterior govern valencià del PP va deixar pendents de pagament, ja que la senyora Bonig opta pel silenci, i fuig d’aclarir aspectes obscurs d’una mala gestió que va colpejar a moltíssimes famílies”.

 

“Recordem també que l’actual Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori va descobrir un altre forat de la gestió de Bonig en la seua època de consellera: l’existència de 16,6 milions d’euros d’ajudes a la vivenda, transferits pel Ministeri de Foment a la Generalitat quan governava el PP, i que mai es pagaren als beneficiaris. Unes ajudes que corresponíen a vivendes protegides en venda i lloguer, ajudes a inquilins, adquisició de vivenda, rehabilitació i sòl, incloses als Plans Estatals de 2005-2008 i 2009-2012”.

 

“Però amb el Govern del Botànic el saqueig patit durant tant de temps ha acabat. Ara estem davant un nou temps i una forma de governar amb polítiques per a les persones, on no té cabuda el malbaratament de les arques públiques al que ens tenia acostumats el PP”, ha conclòs Fran Ferri.