Garcia: “Cal prendre mesures contra l’increment de la islamofòbia de gènere, el ciberodi i l’assetjament escolar contra alumnes musulmans”

 

El diputat de Compromís en les Corts, Paco Garcia Latorre, ha presentat una proposta perquè el parlament valencià inste al Consell a posar en marxa accions de sensibilització contra la islamofòbia, a més d’impulsar el Pla Valencià d’Igualtat de Tracte i Contra els Delictes d’Odi, amb accions de lluita contra la islamofòbia, especialment en allò relatiu al ciberodi, la islamofòbia de gènere i l’assetjament escolar.

 

Segons Garcia, “la llibertat religiosa i de consciència, reconeguda com a dret fonamental en l’article 16 de la Constitució Espanyola, empara la pràctica religiosa de les persones musulmanes, tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic. Mentre, a l’Estat espanyol la islamofòbia s’ha convertit en el principal delicte d’odi, ja que representa el 40% dels delictes d’odi registrats per la Policia”.

 

“Com no pot ser d’una altra manera, des del nostre grup parlamentari condemnem els incidents de caire islamofòbic registrats al País Valencià i recollits en l’informe anual del 2015 que ha elaborat la Plataforma Ciutadana Contra la Islamofòbia. Un informe que afirma que durant l’any passat es varen produir un total de 278 incidents, un 567,35% més que l’any anterior, concentrant Catalunya, el País Valencià i Madrid el 63% dels casos”, ha explicat Garcia Latorre.

 

“A més a més, aquest informe també destaca la consolidació de l’increment de la islamofòbia de gènere, amb 59 incidents que han afectat a més de 199 dones; la proliferació de missatges islamòfobs  en internet, particularment a les xarxes socials; l’ascens de l’odi islamofòbic en el discurs institucional de partits polítics i altres organitzacions; els casos d’islamofòbia contra menors, incloses agressions i l’assetjament escolar per causes religioses contra alumnes musulmans i, finalment, una nova tendència d’islamofòbia derivada de la crisi humanitària i la possibilitat de l’arribada de persones refugiades”.

 

“Per tot això, i perquè el Govern del Botànic té com a epicentre les persones, és necessari prendre mesures immediates que acaben amb l’increment de la islamofòbia al nostre territori. Accions de lluita que donen suport i mostren la solidaritat amb les persones que patixen estos delictes d’odi”, ha conclòs Paco Garcia Latorre.