Álvaro: “Volem que aquest ens públic siga un mitjà d’informació útil per als vaelncians i les valencianes”

 

 

La diputada i portaveu adjunta de Compromís en les Corts, Mònica Álvaro, ha presentat una proposició no de llei (pnll) perquè el Consell negocie amb el Govern central majors competències en la gestió dels espais televisius de Radiotelevisió Espanyola (RTVE), en la programació valenciana, dotant de més autonomia en la gestió del centre territorial de la Comunitat.

 

Segons Álvaro, “en unes setmanes s’iniciarà el procés pel qual les Corts hauran de renovar el Consell Assessor de RTVE a la Comunitat Valenciana, encara presidit pel Partit Popular. El PP ja ha manifestat la seua negativa a que aquest òrgan es renove, al·ludint que hi ha altres comunitats autònomes, com Madrid i Navarra, que no ho han fet. Però, en canvi, no fa menció a fets com que altres autonomies, com Canàries i Catalunya no sols el renoven sinó que a més a més el gestionen amb major autonomia territorial”.

 

“De fet, la Llei 7/2010 de l’Audiovisual s’incompleix de forma reiterada quan al territori valencià no tenim cap mitjà que garantisca la cobertura de la nostra diversitat lingüística i cultural. És més, segons el darrer informe del Consell Assessor de RTVE, la informació i l’ús de la llengua pròpia no arriben a cobrir-se ni en un 50% pel que fa les desconnexions i informatius regionals que es fan des d’aquest centre de producció territorial”, ha explicat la diputada.

 

“Els Estatuts del propi ens de la Ràdio i Televisió Espanyola preveuen una major autonomia territorial mitjançant convenis que no s’estan duent a terme per la desídia de l’anterior govern, que mai va moure un dit per reclamar una programació més propera al territori i que va tancar, de forma abrupta, els únics mitjans autonòmics que teníem per a consumir televisió i ràdio pròpies”, ha manifestat Álvaro.

 

“I no contents amb això, des del PP ara sostenen que no cal engegar cap mecanisme que ens permeta fer ús dels centres territorials amb més autonomia, tal i com fan altres comunitats”, ha afegit la diputada i portaveu adjunta de Compromís a les Corts.

 

“La necessitat d’una radiotelevisió pública valenciana és evident, com també és evident que cal aprofitar els mecanismes dels que disposem al nostre abast per garantir a la ciutadania el dret a la informació veraç i de proximitat. Per això hem presentat aquesta proposta, on demanem més competències en la gestió del centre territorial de RTVE al territori valencià. I això inclou la gestió de la programació. Volem que RTVE siga un mitjà d’informació útil per als valencians i les valencianes”, ha  conclòs la diputada Mònica Álvaro.