Compromís destaca la llei que permetrà obrir la ràdio i televisió públiques i el pressupost 2016, social i consensuat, com dos de les fites més importants en aquest període de sessions

 

El síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha fet balanç de l’any parlamentari que acaba i ha assenyalat que “sense dubte ha estat un període de sessions marcat per la investidura del govern del canvi, el Govern del Botànic. Hem passat d’una majoria absoluta del PP a un nou govern, des del 24 de maig, que ha fet de la transparència el seu objectiu. Un Govern que ha posat a les Corts al centre de la vida política valenciana”.

 

Segons Ferri, “des de les Corts també estem comprovant aquesta nova etapa de transparència. Podem accedir a la documentació que, fins ara, s’havia amagat i això ens permet fer una auditoria de l’anterior gestió, i perseguir als corruptes per a que tornen els diners”.

 

“Però a més de la transparència també trobem que el diàleg és una constant i això no va en contra de l’eficàcia. El consens, que ix d’aquest mateix diàleg, està sent el garant de molts acords que es prenen a les Corts entre els diferents grups parlamentaris, acceptant moltes aportacions de l’oposició”.

 

El diputat Ferri també ha destacat com a fites importants “l’aprovació de la llei que permetrà obrir la ràdio i televisió públiques. I l’aprovació d’un pressupost per a 2016 consensuat, treballat amb més de tres partits polítics i acceptant moltes de les esmenes presentades pels grups de l’oposició, en concret 255. Són uns pressupostos on canvien les prioritats que han hagut durant els últims 20 anys. Perquè ara la prioritat son les persones, i així es demostra amb uns pressupostos més socials”.

 

“Així, el balanç d’aquest període de sessions podem dir que és positiu perquè s’ha caracteritzat per la transparència, la participació i també el diàleg amb totes les forces polítiques”, ha conclòs Fran Ferri.