Compromís demana mesures que milloren les condicions laborals del personal docent i investigador

 

El diputat del grup parlamentari Compromís, Jordi Juan, després de la reunió mantinguda hui amb la Plataforma de Professors Acreditats, ha assenyalat que “el Govern central ha de derogar la llei d’Estabilitat Pressupostària i de Sostenibilitat Financera (Reial Decret Llei 2012) on està la taxa de reposició que congela la promoció als professors universitaris acreditats. Mentre això no es solucione, el Govern està cometent un atac contra la Universitat pública i de qualitat”.

 

“Des de Compromís anem a donar suport a aquesta reivindicació dels Professors Acreditats, ja que considerem que és una agressió als drets laborals d’aquestos professionals i, per extensió, a allò que representa l’ensenyament universitari públic”.

 

“El Reial Decret ha passat de ser una mesura per a retallar la despesa universitària a un parany per als professors que, demostrant mèrits i capacitat, no veuen reconeguda la seua vàlua ni econòmica ni socialment. Per això, des de Compromís anem a instar al Govern a derogar el Reial Decret i a treballar en mesures que milloren les condicions laborals del personal docent i investigador”.

 

“A més a més, des de les Corts, Compromís també anem a treballar amb el Consell per articular mecanismes que impulsen mesures adreçades a millorar la situació laboral d’ajudants, ajudants doctors i contractats doctors de les universitats públiques valencianes”, ha conclòs el diputat Jordi Juan.