El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que és “escandalós” que, després de dos dies, “encara no s’haja fet cap detenció dels feixistes que van agredir, brutalment, uns menors d’edat que anaven a la Trobada d’Escoles en Valencià de la Safor. La impunitat dels agressors i l’encobriment dels violents serà l’únic record que deixarà Paula Sánchez de León amb la seua retirada”.

Per aquest motiu, des de Compromís han reclamat que, front la passivitat de les autoritats, que siga la Fiscalia de Menors “qui actue amb urgència per detenir i posar en disposició judicial els agressors dels menors. Aquestes persones no poden estar ni un minut més en llibertat perquè són uns enemics de la llibertat i de la democràcia, i cal que la justícia actue amb tota la seua força per frenar aquests atacs feixistes que tenen tanta impunitat”.

El portaveu de Compromís ha mostrat la seua solidaritat amb els joves agredits i les seues famílies i, al mateix temps, ha encoratjat les famílies valencianes perquè continuen participant massivament en les Trobades d’Escoles en Valencià. “Ni la política retalladora del PP ni el seu antivalencianisme manifest ni els atacs feixistes podran aturar les festes per la llengua i les reivindicacions de les milers de famílies que volen un ensenyament públic, en valencià i de qualitat”, segons Morera.