El diputat de Compromís diu que “la consellera d’Educació té el cinisme de dir que se li ha pagat a la UJI quan aquesta els amenaça amb dur-los als tribunals”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, s’ha mostrat “escandalitzat per la resposta que m’ha donat la consellera d’Educació, Cultura i Universitats a la meua pregunta sobre la dràstica reducció de 9 milions d’euros del pressupost de la universitat pública de Castelló i la no liquidació del deute antic signat el maig de 2010”.

El diputat de Compromís ha explicat que ”la resposta de la consellera a aquesta pregunta parlamentària no pot ser més lamentable. Em diu literalment que “el Consell manté la dotació pressupostària prevista per a aquesta legislatura, i s’ha abonat la quantitat corresponent a les justificacions presentades en 2013”. Com si no sapiguérem tots que la UJI i el seu equip rectoral estan denunciant públicament les retallades i els impagaments reiterats que pateixen, unes retallades i uns impagaments que estan desequilibrant el seu pressupost, de manera que es veu obligada a amenaçar-los amb dur el Consell als tribunals per aquests impagaments!”.

Pañella ha assegurat que “la política de pagaments, millor dit, d’impagaments, del Consell del PP contra la UJI i, en general, contra les universitats públiques valencianes va molt més enllà d’uns problemes de liquiditat. Es tracta d’un plantejament ideològic, que pretén ofegar econòmicament les universitats públiques, unes universitats que el PP no veu amb bons ulls, per tal d’entrebancar els seus principals projectes, com ara la implantació de Ciències de la Salut en el cas de la UJI, mentre afavoreix de manera cada vegada més descarada les universitats privades, que considera amb raó “afectes” i molt més properes als seus postulats ideològics. És una situació aquesta d’ofegament que des de Compromís ens proposem resoldre durant la propera legislatura si, com esperem, el nostre pes específic és clau per a la governabilitat a partir del maig de 2015”.