El portaveu a les Corts del Grup Compromís, Enric Morera, ha presentat una sèrie de preguntes orals davant el ple de la institució per a conèixer el grau d’implicació del Consell en algunes de les empreses que participen en el procés de compra del València Cf.

En les seues preguntes al·ludeix a una de l’empreses implicades en l’operació, l’americana Cerberus Capital, o de Promontoria, una de les seues filials.

“Ha mantingut la conselleria d’Economia, en la persona del propi conseller o per qualsevol persona designada a aquest efecte, alguna reunió o reunions de treball amb representants de l’empresa -Cerberus- relacionades amb la venda o cessió d’actius de la Generalitat a realitzar en aquest exercici i pressupostada a aquest efecte per més de tres-cents milions d’euros en el Pla de Reequilibrio 2012-2014?”, és la primera de les preguntes presentades per Morera.

També pregunta si ha mantingut reunions amb socis d’aquestes empresa al País Valencià i si algun representant de Cerberus o Promontoria ha pres part en la trobada privada del conseller Juan Carlos Moragues amb inversors realitzat a Madrid el dia 12 de març de 2014 organitzat per Ahorro Corporación.

“Ha redactat algun plec de condicions per a la venda d’actius descrita per a la consellería o qualsevol organisme depenent (IVF) el despatx Broseta Advocats SL durant el present exercici de 2014?”, també pregunta el portaveu de Compromís.

“Ha mantingut la consellería reunions de treball amb inversors internacionals per a la cessió, venda, llogar o qualsevol negoci jurídic relacionat amb la Ciutat de les Arts i les Ciències, Circuit de la Comunitat Valenciana, Ciutat de la Llum, etc..?” i “De quines empreses o inversors es tracta?”, són les restants preguntes plantejades.