El portaveu adjunt de Compromís en Les Corts, Juan Ponce, ha qualificat d’inacceptables les excuses donades per l’Alcalde de Cullera, Ernesto Sanjuán, sobre l’incendi del passat dissabte.

“És vergonyós que el senyor Sanjuán diga ara que havia parat el vent i per això autoritzà el castell de focs d’artifici i li lleve importància a l’incendi dient que només s’han cremat matolls”.

Per a Ponce, “no és de rebut que un alcalde i diputat provincial de Turisme, que ho ha sigut també de Medi Ambient, es bote la normativa de prevenció d’incendis de la manera negligent en què ho va fer”.

“Ernesto Sanjuán hauria d’haver dimitit ja. El fet de llevar-li importància a l’incendi posa de manifest l’escassa sensibilitat que té el Partit Popular en temes ambientals, en el compliment de la normativa i en donar exemple a la resta de la ciutadania”.

“Anem a esperar a vore com conclou l’expedient sancionador obert pel Consell, però, a part de les responsabilitats penals i patrimonials, estan les responsabilitats polítiques, per les quals Sanjúan ja hauria d’haver dimitit de tots els seus càrrecs”, ha conclòs Ponce.