La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha explicat que “anem a elevar diverses preguntes al Ministeri de Foment, a través del nostre diputat en el Congrés, Joan Baldoví, per a que explique la possibilitat de que el nostre municipi s’integre en la proposta de l’Autoritat Portuària i l’Ajuntament d’Alacant per a connectar-se amb el Corredor Mediterrani”.

Mollà ha indicat que “l’alcaldessa d’Elx, Mercedes Alonso, explicà fa uns dies que l’Ajuntament presentarà una proposta pròpia que s’acople a este projecte i, en este sentit, volem que des de Foment se’ns explique si esta actuació és viable i com es concretaria sobre el terreny”.

La portaveu de Compromís ha destacat que “efectivament el Corredor Mediterrani suposa una infraestructura fonamental per a aprofitar el nostre potencial, reactivar l’economia i fer-la més competitiva i, en este sentit, volem assegurar que Elx no queda exclosa d’este traçat”.

Mireia Mollà ha recordat que “precisament la nostra ciutat ja pateix prou deficiències en matèria d’infraestructures ferroviàries, com és la manca de connexió de l’aeroport de l’Altet o la no electrificació de la línia de rodalies, i, per tant, entenem que no podem desaprofitar una nova oportunitat i quedar-nos de nou sense inversions estratègiques”.

Alhora, la portaveu de Compromís per Elx ha demanat a Alonso “que la proposta que siga enviada a Foment es faça mitjançant un document accessible a la ciutadania per a la seua consulta pública”.