El PP ha rebutjat una proposta de reforma del Reglament de la cambra autonòmica presentada per Compromís, en la qual demanava introduir l’obligació dels membres del Consell de contestar a les preguntes que formulen els diputats davant del ple i les comissions i plantejava que es reprovara aquells que falten dues o més vegades per motius que no siguen “de salut o personals plenament justificats”.

La coalició proposava modificar diversos articles del Títol VIII del Reglament, que fa referència a interpel·lacions i preguntes, per establir també l’obligació dels membres del Consell de contestar a les qüestions sobre les quals s’interessen els grups parlamentaris de la forma “més exacta i completa possible”. “Estem demanant gairebé l’impossible, que siguen demòcrates”, ha manifestat la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra.

La diputada ha manifestat que “quan un és menut i no contesta a un major que li pregunta, se li demana que conteste i que no siga maleducat”. No obstant això, ha criticat que passa “el contrari” amb els consellers i secretaris autonòmics, a qui “els ensenyen i entrenen per no contestar”.

Així, ha indicat que quan “un problema s’incrementa o sorgeix, el conseller s’absenta tota la vesprada -del ple de les Corts- el que ara es diu ‘fer un Wert'”, en relació el ministre d’Educació, José Ignacio Wert. “Els diputats estem cansats de la seua falta de transparència, falta d’ètica i mala educació”, ha subratllat Oltra, qui ha assenyalat que quan els membres del Consell no responen o no contesten al que se’ls planteja “s’estan burlant de la democràcia, insulten a la gent, no volen donar la cara davant els problemes que ells mateixos provoquen i no es guanyen el sou”.