El diputat de Compromís considera “d’una crueldat extrema dir que cap depenent pagarà més del que ingressa”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, s’ha referit a les declaracions sobre el repagament que va fer a Castelló la consellera de Benestar Social, Asunción Sánchez Zaplana, durant la seua visita a la residència juvenil Mare de Déu del Lledó.

Pañella ha assegurat que “les declaracions de la consellera de Benestar Social, intentant traure-li ferro als problemes que ha suscitat el repagament de les persones de la Tercera Edat, no se les creuen ni els mateixos alcaldes del PP. I la prova d’això és que alguns d’ells han aprovat, fins i tot quan tenen la majoria en el consistori, mocions en contra de la implantació d’aquest repagament”.

El diputat de Compromís ha qualificat de “crueldat extrema” l’afirmació de la consellera quan diu que “cap depenent pagarà més del que ingressa”.

Pañella s’ha preguntat “fins quin extrem hem arribat que la consellera troba “normal” que una persona de la Tercera Edat, després de tota una vida de treball, haja de lliurar tot el que cobra com a pensió a la residencia on es troba ingressada, sense que puga disposar ni d’un euro per a les seues necessitats personals. Si la consellera no comprén el greu atac a la dignitat humana que aquest fet representa, sincerament la seua insensibilitat arriba a nivells molt preocupants”.

Pañella s’ha ratificat “en la postura que a Compromís hem defensat des del primer moment: el repagament és un atac en tota regla contra la dignitat de les persones de la Tercera Edat, que s’han guanyat amb el seu treball el dret a poder gaudir d’un centre digne i en condicions econòmiques aceptables, que responga a la seua aportació d’anys al conjunt de la societat. Que els centres per a la Tercera Edat són deficitaris? Per suposat, ningú no ha dit que la seua finalitat siga guanyar diners. I si el Consell ha d’aportar els diners necessaris per a la seua viabilitat, que ho faça, i que ho traga de les estranyes despeses que encara avui, en plena crisi, el PP del Consell s’encabota a mantenir. Però el que no es pot admetre és que vulga descarregar aquest déficit sobre els sectors més dèbils de la societat, i que damunt es vulga justificar cínicament, com fa la consellera, al·legant que es tracta d’un “compromís amb les famílies desfavorides”.