El diputat de Compromís mostra “la nostra total discrepància amb l’intent del PP de retallar la protecció del parc natural de la Serra d’Espadà”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha denunciat ”l’intent del PP des del Consell de retallar la protecció d’una part de la Serra d’Espadà, permetent-hi el desenvolupament d’activitats absolutament contràries a l’esperit d’un parc natural. Així s’entén per què Medi Ambient li havia donat el vistiplau inicial al projecte de l’alcalde d’Higueras de construir un camp de tir en una zona emparada fins ara per la protecció del parc natural”.

El diputat de Compromís ha mostrar també la seua discrepància “amb el sistema que han fet servir per dur endavant aquesta modificació, dissimulant-la enmig de la Llei de Mesures Fiscals, sense debat parlamentari i sense que els grups de l’oposició puguerem mostrar les nostres discrepàncies i presentar les nostres propostes alternatives”.

Pañella ha assegurat que “no ens pensem quedar creuats de braços, davant d’aquesta disminució de la protecció del parc, i menys encara davant del sistema tan fosc com s’ha dut a terme. Estem estudiant els aspectes legals de les conseqüències d’aquesta modificació i les contradiccions en què cau en relació amb el conjunt de les lleis de protecció mediambiental, i estem disposats a actuar en conseqüència quan des de Medi Ambient s’atorguen permisos per a activitats que continuen sent més que dubtoses, amb modificació o sense. Com, per exemple, aquest projecte de camp de tir d’Higueras.”