L’administració autonòmica disposa de 592 cases buides.

La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, ha reclamat hui al govern del PP que oferisca una solució a les 412 famílies desallotjades en els darrers anys dels habitatges propietat de la Generalitat.

Oltra va registrar en les Corts una pregunta parlamentària perquè el Consell informara sobre quantes persones han estat desnonades o se’ls ha rescindit el seu contracte d’habitatges propietat de la Generalitat, quants habitatges buits té l’IVHSA (ara Entitat d’infraestructures de la Generalitat EIGE), i quants d’ells es troben en procés d’adjudicació.

Segons la resposta oferida per la consellera d’infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, des de 2009 fins 2011, es van desallotjar 412 habitatges públics de la Generalitat, per impagaments de lloguer, “com a conseqüència de la persistència dels incompliments, no va quedar més remei que procedir a la rescissió del contacte, i finalment, a la tramitació de l’acte judicial”, assegura la consellera. Pel que fa a als anys 2012 i 2013 Bonig informa que no es va realitzar cap desallotjament en habitatges de promoció pública titularitat de la Generalitat.

Per a Oltra, “el fet que des del 2012 el govern valencià no haja continuat amb la seua política de desnonaments en els habitatges públics és una evidència del triomf de la pressió social contra estes injustes mesures. Però el mal ja està fet per a les 412 famílies desallotjades en els darrers anys, coneguem casos d’entre estes famílies que després que les tiraren al carrer malviuen com poden sense ajuda de l’administració i han hagut de recórrer a l’ocupació d’algun habitatge buit a fi de poder viure sota un sostre”.

En la seua resposta parlamentària, Bonig explica també que a data 10 de desembre de 2013, existeixen 592 habitatges buits titularitat de la Generalitat de promoció pública. Segons la consellera, d’estos, 316 no estarien habitables a curt termini per com els van deixar els anteriors adjudicataris i “les reparacions tenen un cost massa alt en les actuals disposicions pressupostàries”. 56 habitatges estan en procés de rehabilitació per a una adjudicació en un futur pròxim (no diu quan), i 220 esta en valoració per a ser habilitats en els proper mesos”.

Segons Oltra, “costa assimilar que l’administració s’haja dedicat a desnonar a famílies per falta de pagament dels lloguers socials i al mateix temps tinga centenar d’habitatges buits. No ens val l’excusa de la consellera sobre el mal estat d’eixes cases, ja que és una circumstància que s’arrossega des de fa anys i no se soluciona per la falta d’inversió pública”.