La diputada de Compromís Mireia Mollà ha indicat hui que “ens mostrem totalment en contra del desmantellament del sistema metropolità de transport d’Alacant (TAM) que vol portar a terme la Conselleria d’Infraestructures i, en este sentit, instem al Govern valencià a assumir el 35 per cent del cost d’este servei al que es va comprometre amb la resta d’administracions”.

“És intolerable que la Generalitat deixe abandonat a la seua sort un sistema que garanteix el transport públic per als milers i milers de ciutadans d’esta àrea metropolitana i que és imprescindible en una zona amb tants problemes de mobilitat”, ha assenyalat.

Mireia Mollà ha destacat que “no és només que el Govern valencià no haja pagat el deute que té pendent pel servei, és que ni tan sols han donat explicacions al respecte ni es comprometen a mantenir-lo, deixant així en la incertesa a milers de usuaris i als treballadors de les empreses concessionàries, que ja han anunciat un ERO davant esta situació”.

En este sentit, la diputada ha recordat que “des de Compromís ja registràrem una pregunta oral al ple sobre este assumpte i presentàrem també una Proposició No de Llei a Les Corts en la que instem a la Generalitat a desenvolupar un pla integral de mobilitat sostenible per a l’àrea metropolitana”.

“Tanmateix, veiem com el Govern valencià, en lloc de millorar la mobilitat de l’Alacantí, aposta pel desmantellament d’un sistema amb bons resultats com el TAM i, en este sentit, exigim a la consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig, que done d’una vegada explicacions al respecte”, ha conclòs Mireia Mollà.