El grup parlamentari Compromís ha reclamat hui la dimissió de la consellera d’Educació, Maria José Catalá, després que la Tresoreria General de la Seguretat Social haja interposat una demanda contra la Generalitat Valenciana per la contractació irregular dels «English Helpers» per part de la Conselleria d’Educació.

Entre octubre de 2012 i maig de 2013, la Conselleria d’Educació contractà com a becaris a llicenciats menors de 36 anys amb coneixements d’anglés per a realitzar funcions de suport al professorat del Segon Cicle d’Infantil.

Davant d’esta situació, el diputat de Compromís Fran Ferri presentà un escrit en la Inspecció de Treball en què denunciava la contractació d’estos mestres d’anglès com a “professorat becari”, per ser una categoria laboral inexistent que vulnera els drets dels treballadors.

Arran d’esta denúncia, la Seguretat Social ha formalitzat una demanda, tramesa al Jutjat del Social número 16 de València, el qual l’ha admès a tràmit i ha citat l’administració i els becaris afectats per a la celebració del judici el proper 10 de desembre.

Segons Ferri, “els termes de la denúncia realitzada per la Seguretat Social són duríssims amb l’actuació de la conselleria que dirigeix Maria José Català. En concret, la Seguretat Social afirma que estes beques no tenien altre objecte que suplir la necessitat de contractació de nous mestres, cosa que qualifica com a frau de llei”.

“La Seguretat Social denuncia també que esta modalitat de contractació de mestres com a becaris no tenia altra motivació que la d’estalviar en costos laborals, causant greu perjudici als drets laborals”.

Per a Ferri, “els termes d’esta denúncia són un colp molt dur a la consellera d’Educació, a qui considerem que no li queda altra eixida que dimitir. La gestió de Maria José Catalá ha quedat totalment desacreditada i si no té la decència de dimitir el President de la Generalitat hauria de cessar-la”.